Akademik Yazım Kuralları Kitapçığı

Beşinci Baskıya Önsöz

Türkiye’deki pek çok öğrenci ve akademisyenin çalışmalarında yararlandığı Akademik Yazım Kuralları Kitapçığı, Amerikan Psikoloji Birliğinin önerileri başta olmak üzere güncel yazım kuralları sistemleri göz önünde bulundurularak gözden geçirilmiş ve beşinci baskı için hazırlanmıştr. Daha önceki baskılarda olduğu gibi bu baskı ile de akademik çalışmalarda söz konusu yazım kurallarına yer verilmesi sürecinin kolaylaştrılması hedefenmiş ve bu kuralların en pratk şekilde okuyuculara aktarılmasına gayret edilmiştr.

İlk baskısı 17 yıl önce sizlere ulaşan Akademik Yazım Kuralları Kitapçığının elinizde bulunan son baskısı hazırlanırken, Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencilerinin önerileri göz önünde bulundurulmuş ve okuyucu önerilerini gözeten bir ürün ortaya çıkarılmıştr. Umarız basılı haline ve internet baskısına ücretsiz olarak ulaşılabilen ve paylaşıma açık olan kitapçığın bu baskısına da herkes kolayca ulaşabilir ve içerisinde yer alan bilgilerden akademik çalışmalarında faydalanabilir.

Akademik Yazım Kuralları Kitapçığının beşinci baskısı ve daha önceki baskılarında emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Ayrıca, bu çalışmada ve gerçekleştrdiğimiz tüm etkinliklerde kurumsal desteklerini esirgemeyen Başkent Üniversitesine, Başkent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine, Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümüne ve sevgili öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Dilay Eldoğan
Eylül 2017, Ankara

Önemli Not: ELYADAL tarafından yayına hazırlanan kitaplar ve P i V O L K A dergisi aksi belirtilmediği sürece tamamen ücretsizdir. Bu yayınları, Laboratuvarın internet sitesinden istediğiniz zaman, istediğiniz sayıda indirebilir ve izin almaksızın çoğaltabilirsiniz. Ancak, hem kitapların içerisindeki bilgileri hem de P i V O L K A'da yayınlanan yazıları kaynak göstermeden başka bir yayın içerisinde kısmen ya da kaynak gösterilse dahi tamamen kullanmak aşırmacılık olarak adlandırılan etik bir suçtur. Lütfen, yaptığınız alıntılarda Akademik Yazım Kuralları Kitapçığı'nda da belirtilen kurallara uymaya özen gösteriniz.

Yayına Hazırlayanlar

Dilay Eldoğan
Leman Korkmaz
Zuhal Yeniçeri
Doğan Kökdemir

Akademik Yazım Kuralları Kitapçığını PDF olarak bilgisayarınıza indirmek için lütfen burayı seçiniz .

Akademik Yazım Kuralları Kitapçığı